Agenda-nieuws

 Ja – het is zover! je kan online boeken vanaf nu! 

Gebruik deze QR code of klik hier :)

Schermafbeelding 2023-09-19 om 21.51.59

Wij selecteerden het beste van het beste voor jouw mooie huid!

Wij willen dat je het verschil ziet en dat jij gelukkig bent met je huid!

website canava ontwerp lenteAlle heisa over zonbescherming:

Elke 10 jaar laait de discussie terug op: wat moet je weten?

Het is wetenschappelijk bewezen dat een hoge factor eigenlijk maar een minimale bijkomende bescherming bieden tegen UVB. Eigenlijk is er minder dan 5% verschil in UVB-bescherming tussen een SPF15 en een SPF50. De hogere concentraties van chemische zonnebeschermingsingrediënten kunnen leiden tot een verhoogde schade aan de huid door vrije radicalen. Environ raadt een lage SPF aan, gecombineerd met antioxidanten en vaak aangebracht voor een veilige, doeltreffende bescherming tegen zonnebrand. Dr. Fernandes is wereldleider in zijn onderzoek en kennis naar zonneschade. Hij wil eerlijke gezonde producten!

Een interessant artikel van Juglen Zwaan:

De kranten stonden de afgelopen week bol van de discussies over het wel of niet gebruiken van zonnebrandcrème. De aanleiding is een populaire post van” een” bekende influencer, die op Instagram spreekt over een ongevaccineerde, zonnebrandcrème-vrije zomer. De post kreeg bijzonder veel likes, waardoor vele dermatologen op hun achterste benen stonden. De voorstanders van zonnebrandcrème zeggen dat insmeren je beschermt tegen kanker, terwijl de tegenstanders op hun beurt beweren dat je daar juist kanker van krijgt. In deze nieuwsbrief zoeken we uit wat de medische literatuur hierover te zeggen heeft.

Wat zeggen de tegenstanders?
De tegenstanders van zonnebrandcrème hebben verschillende argumenten voor het vermijden van dit goedje. De rijke cocktail aan chemische stoffen zou kanker kunnen aanjagen en de hormoonbalans kunnen verstoren. Daarbij is bekend dat zonnebrandcrème de aanmaak van vitamine D remt, wat ongunstig is voor de gezondheid. Een andere filosofie is dat je via antioxidanten in de voeding, je huid van binnenuit kunt beschermen tegen de schadelijke werking van zonlicht. Daarbij kan zonnebrandcrème ook nog eens schadelijk zijn voor het milieu, met name voor het koraal. Hierdoor kiezen sommige mensen ervoor om zich niet langer in te smeren.

Opmerking HUID!Expert: wij hebben deze koraal veilige zonnefilters verkocht maar er was weinig interesse want ze roken niet lekker… Dus de consument kiest vaak toch nog voor gebruiksgemak en aangename producten boven gezonde producten. En als je gewoon in een zwembad gaat zwemmen of een wandeling maakt, dan maakt dat ook helemaal niets uit…

Wat zeggen de voorstanders?
De voorstanders zeggen dat je alleen kanker van zonnebrandcrème krijgt als je regelmatig een hele fles opdrinkt (1). Zij zeggen dat er een overweldigde hoeveelheid bewijs voorhanden is dat zonlicht kanker aanjaagt en dat we ons daarom regelmatig moeten insmeren. Sommige huidexperts zeggen zelfs dat het slim is om je elke dag van het jaar in te smeren, omdat je zo beschermd bent tegen schadelijke uv-straling.

Wat zegt de wetenschap?
Vele onderzoeken tonen aan dat zonlicht huidkanker kan aanjagen (345). Uv-licht kan het DNA in de huidcellen beschadigen, waardoor deze cellen naderhand kunnen overgaan tot ongeremde celdeling (6). Bij sommige soorten huidkanker, zoals een melanoom, kunnen cellen zich verspreiden naar de rest van je lichaam en daar verder groeien (7). Dit is dan ook één van de meest agressieve kankersoorten en vrijwel altijd dodelijk (8). Het ontstaan van huidkanker op oudere leeftijd komt vaak doordat je op jonge leeftijd te lang bent blootgesteld aan zonlicht (91011). Als je meer dan 5 keer bent verbrand op jonge leeftijd, heb je een 80% hogere kans op een agressieve vorm van huidkanker (12). Al met al klinkt dit erg serieus, dus vanuit dit standpunt is dik insmeren met zonnebrandcrème erg verstandig.

Toch zit er volgens de wetenschap ook een kern van waarheid in de zorgen over het gebruik van zonnebrandcrèmes. De doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse Environmental Working Group (EWG) legt op hun site onderbouwd uit wat de problemen zijn van de meeste zonnebrandcrèmes (13):

 • Het is aangetoond dat oxybenzone, octinoxate, octisalate, octocrylene, homosalate en avobenzone via de huid door het lichaam kunnen worden opgenomen en weken later nog in het bloed aantoonbaar zijn (14). De consequenties hiervan op de gezondheid zijn op dit moment nog onbekend.
 • Sommige ingrediënten, zoals homosalate, avobenzone en oxybenzone, kunnen de hormoonbalans verstoren (1819).
 • Sommige biologische filters, zoals oxybenzone, homosalate en octocrylene, worden vaak in onveilig hoge doseringen verwerkt.
 • De nanodeeltjes die in sommige zonnebrandcrèmes verwerkt zijn kunnen mogelijk opgenomen worden in het lichaam en daarmee nadelige effecten hebben op de gezondheid (20).
 • De zonnebrandcrèmes worden vaak getest op kortetermijnveiligheid, maar de effecten op de lange termijn zijn vooralsnog onduidelijk.
 • Ongeveer 75% van de zonnebrandcrèmes bevat ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor mens en/of milieu (21). De chemische zonnefilters zijn wereldwijd in het water en daarmee ook in de vissen aangetroffen; wetenschappers maken zich zorgen om de effecten hiervan (2223).

Op basis van het rapport van de EWG zou je met een grote boog om zonnebrandcrème heen moeten lopen. Dus wat te doen? Een groep dermatologen hield de claims van beide partijen eens tegen het licht en kwam met een aantal adviezen voor mensen die geen chemische zonnefilters op hun huid willen (24):

 • Ga niet tussen 10u en 14u liggen bakken in de zon
 • Zoek zoveel mogelijk de schaduw op
 • Draag beschermende kleding (kleding, hoed en zonnebril)
 • Gebruik een zonnebrandcrème op basis van natuurlijke mineralen, zoals zinkoxide

Volgens ander onderzoek zitten er duidelijk twee kanten aan het verhaal en is zonlicht zowel gezond, als ongezond (25). Zij stellen dat de aanmaak van vitamine D onmisbaar is voor een goede gezondheid, maar dat het gevaar van huidkanker door de zon een groot probleem is. Volgens het onderzoeksteam is het slimmer om verstandig om te gaan met de zon. Dat betekent dat we de zon niet krampachtig vermijden, maar ook niet urenlang gaan bakken in de zon. Een team van onderzoekers concludeerde in 2016 dat het streng vermijden van de zon je gezondheid beslist niet ten goede komt (26).

Vitamine D uit zonlicht
In de winter heeft bijna 60% van de Nederlanders een tekort aan vitamine D (27). Er zijn aanwijzingen dat dit tekort het risico op onder meer kanker, diabetes, cardiovasculaire ziekten en osteoporose kan verhogen (282930). Er zijn in de medische literatuur diverse aanwijzingen dat vitamine D uit zonlicht mogelijk verschillende soorten kanker tegengaat (31). Volgens meerdere studies is het lichaam rond het middaguur het beste in staat om vitamine D aan te maken (3233). Dit tijdstip is volgens enkele onderzoeken ook het veiligst, omdat de verhouding tussen UVA en UVB dan het gunstigst is (343536). Volgens een Engelse studie, dus op onze breedtegraad, kun je in de zomer aan de benodigde vitamine D komen als je driemaal per week rond het middaguur 13 minuten in de zon zit (37).

Opmerking HUID!Expert: Je gezicht is nooit beschermd door een t-shirt of dergelijke. Dus je gezicht heeft al meer dan genoeg blootstelling aan alle vrije radicalen en weersomstandigheden. Als je dan graag vitamine D wil opdoen: doe dat dan verstandig en laat je armen en benen hiervoor zorgen zodat je je gezicht wat kan ontzien van pigmentvlekken.

In Noorwegen zou dit weer 30 minuten zijn, waarbij er 10,000 – 20,000 IE aan vitamine D wordt aangemaakt (38).

Zorg er te allen tijde voor dat je niet verbrandt, want dit verhoogt het risico op huidkanker sterk (39). Houd hierbij ook rekening met je huidtype, want sommige mensen kunnen van nature beter tegen zonlicht dan anderen (4041). Op de KNMI UV-index kun je de zonkracht bij bewolkt en onbewolkt weer zien en daarnaast ook hoe lang het duurt voordat je huid verbrandt.

Natuurlijke zonnebrandolie?

De studies zijn echter van het type reageerbuis, dus daardoor minder betrouwbaar. Een nieuwere studie concludeert dat deze oliën in de voor ons schadelijke golflengtes onvoldoende beschermen (45). Kokosolie is bij sommigen erg populair als natuurlijk middel tegen de zon. Eén studie maakt inderdaad melding dat kokosolie een SPF heeft van 7.1 en frambozenzaadolie 28-50, tarwekiemolie 22.4, wortelzaadolie 18.8, olijfolie 9.2, jojobaolie 6, amandelolie 4.6, mosterdzaadolie 2.1 en sesamolie 1.7

Voeding en supplementen als alternatief voor zonnebrandcrème
Volgens een overzichtsstudie uit 2014 zouden antioxidanten in de vorm van polyfenolen en bètacaroteen uit onder meer groente en fruit de huid weerbaarder maken tegen zowel UVA als UVB van de zon (46). Met name de combinatie van vitamine C en E zou effectief zijn tegen UV-schade. Het duurt wel een tijd voordat deze antioxidanten ingebouwd worden in de huid, je zou dan 10 weken lang dagelijks 40 gram tomatenpuree moeten eten om je kans op een verbrande huid met 40% te verlagen. Ook het drinken van granaatappelsap zou je huid kunnen beschermen, maar daarmee duurt het ongeveer 12 weken om deze bescherming op te bouwen (47). Andere studies melden dat het supplement astaxanthine de huid kan beschermen tegen UV-licht (4849). Hoewel deze studies veelbelovend zijn, zijn deze natuurlijke antioxidanten geen vervanger voor echte zonbescherming. Andere onderzoekers raden daarom voeding en supplementen aan als aanvullende bescherming op onder meer zonnebrandcrème (50).

Slotwoord
Aan zonlicht zitten twee kanten: een klein beetje maakt ons gezond doordat we meer vitamine D aanmaken, maar een teveel kan de kans op kanker op later leeftijd sterk verhogen. Dat vraagt om een verstandige aanpak.

Afhankelijk van je huidtype en locatie is het raadzaam om zomers drie keer per week max 10 – 30 minuten met blote huid van het lichaam zoals je armen of benen- onbeschermd in de zon te zitten, maar daarna kun je beter maatregelen treffen. Dat kan het opzoeken van de schaduw zijn, het dragen van beschermende kleding of het insmeren met een zonnebrandcrème. Als je liever geen risico loopt op bijwerkingen in synthetische zonnebrandcrèmes, kun je prima kiezen voor een natuurlijke zonnebrandcrème op basis van zinkoxide.

De zon zorgt vaak voor huidproblemen. Daarom is het perfecte moment aangebroken om onze skincare routine wat bij te stellen. Wij leggen je graag uit hoe je dat doet! Maak je afspraak hier: 0475 620327

Wij werken met verschillende topmerken:

Cellcosmet: zwitsers, Clephar : Belgisch, Dermalogica en Environ:

Het wereldwijd populaire huidverzorgingsmerk wordt gewaardeerd en geprezen door huidverzorgingstherapeuten, dermatologen, schoonheidsredacteurs, topsterren van het witte doek en supermodellen uit de hele wereld. Environ, dat verankerd ligt in medische wetenschap en een uitgebreide ervaring in vitamine A, heeft sinds 1990 gebruikgemaakt van zijn toonaangevende expertise om de manier waarop de wereld naar huidverzorging kijkt te veranderen. Vandaag heeft het merk meer dan 140 producten in meer dan 70 landen. “Wij hebben meer dan dertig jaar ervaring met het gebruik van de wetenschap om de huid te veranderen een leven lang. Omdat ik ongelofelijke resultaten heb gezien van het gebruik van vitamine A, geloof ik dat iedereen met dit ingrediënt een mooie huid kan hebben”, zegt Dr. Des Fernandes, Oprichter en Wetenschappelijk Directeur van Environ en een wereldberoemde plastisch chirurg en huidverzorgingsvisionair. Het waren zijn baanbrekende inzicht en buitengewone visie, gecombineerd met de zin voor zakendoen van zijn zus Valerie Carstens, die leidden tot de oprichting van Environ Skin Care. In de loop van tientallen jaren was Environ de eerste om talloze primeurs te introduceren zoals het revolutionaire Vitamin STEP-UP SYSTEM®, de Cool Peel® Technology, de introductie van ’s werelds eerste cosmetische elektronische apparaat dat sonoforese op lage frequentie en iontoforese combineert in één probe, Micro-Needling en Environ’s befaamde zonnefilosofie. Dit jaar viert het merk met trots zijn 30-jarige verjaardag van op wetenschap gebaseerde huidverzorging die de industrie op een hoger niveau heeft getild. Voor de derde keer “Top Medical Skincare Line” worden genoemd, symboliseert ongetwijfeld de visie van Environ op “een mooie huid voor het leven”. Het merk blijft immers vernieuwingen brengen op het vlak van wetenschappelijke schoonheid. Environ wordt wereldwijd gewaardeerd en gerespecteerd voor zijn slimme ingrediëntenformules en blijft de leider in de industrie dankzij de lancering van revolutionaire nieuwe productinnovaties. De reis naar een mooie huid is nooit zo leuk geweest! Over Aesthetic Everything® Aesthetic Everything® bestaat al 11 jaar en is het grootste netwerk van esthetische en schoonheidsprofessionals ter wereld. Dit is het 10de jaar dat Aesthetic Everything® honderden prijzen heeft uitgereikt aan hard werkende professionals en ondernemingen in de schoonheidsindustrie die het verdienen. Het succes van de onderneming ligt geworteld in haar meer dan 200.000 abonnees in de schoonheidsindustrie en in haar meer dan één miljoen connecties op sociale media. Aesthetic Everything® is al op miljoenen websites en publicaties wereldwijd verschenen en vermeld. Over Environ® Skin Care Wij geloven dat de huid een leven heeft en dat vitamine A de “zuurstof” is die ze nodig heeft om er mooi en gezond uit te zien, haar hele leven lang. Daarom gaan wij actief door met huidverzorgingswetenschap om vakkundig en consequent de allerbeste, wetenschappelijk onderzochte en ontwikkelde producten te ontwikkelen die samenwerken met de huid. Ons unieke en uiterst doeltreffende Vitamin STEP-UP SYSTEM® helpt de huid om geleidelijk aan zich meer comfortabel te voelen bij steeds hogere dosissen vitamine A en andere ingrediënten om zo het risico op een reactie van de huid te verminderen. Daarom worden de producten van Environ Skin Care het best aangekocht bij opgeleide en bevoegde Huidverzorgingsprofessionals. Wij geloven dat deze aanpak zorgt voor een volledige tevredenheid bij de consument. De kracht van mooie wetenschap vereist altijd een consult en een productaanbeveling door een Huidverzorgingsprofessional. De toevoeging van vitamine A in de huidverzorgingsformules was een baanbrekende ontwikkeling in huidverzorging. Dr. Des Fernandes, een van de vijf beste plastische chirurgen ter wereld, was in de jaren tachtig een pionier in dit domein. Hij was de eerste die vitamine A gebruikte in hoge dosissen om de schadelijke effecten van de omgeving, vervuiling en stress te helpen neutraliseren en om een stralende, zichtbaar verbeterde huid te krijgen. Sinds hij in 1990 Environ oprichtte, is vitamine A het kerningrediënt geworden in de huidverzorgingsfilosofie van Environ. Het is een essentiële voedingsstof voor de huid die elke dag weer moet aangevuld worden om haar er gezonder en veerkrachtiger te laten uitzien.

Een face lift in een potje: LOVE IT!    http://www.environ.be/nl/producten/intensive/

VPL energist is één van de beste technieken voor definitief ontharen: 

vpl gelaat vrij goed 50CTrRRs

Ontdek de gepatenteerde ENERGIST VPL technologie

Definitief ontharen: wil jij nu ook weten hoe het juist werkt? en OF het werkt? Boek je gratis test en volg onze Facebook pagina voor updates! Hier de link:

https://www.facebook.com/Huidinstituuthasselt/videos/255896302918044

http://www.huidinstituuthasselt.be/welkomstpagina-schoonheidsbehandelingen/definitieve-ontharing/

 • Veilig voor alle huidtypes

 • Efficiënter dan Laser of IPL

 • Klinisch bewezen definitieve ontharing

Voor meer uitleg:http://www.huidinstituuthasselt.be/welkomstpagina-schoonheidsbehandelingen/toestellen/

Online webshop!  https://www.huidonline.be

Bereikbaar: We kunnen niet altijd opnemen als we klanten verzorgen – dus spreek zeker iets in en we bellen zo spoedig mogelijk terug. 011 281640

Contacteer ons: huidexpert@gmail.com

 

 

HUIDconsulent bij huidanalysecentrum huidverzorgingHasselt

Comments are closed.